Home » Geen categorie » Goffin knap naar kwartfinale in Rosmalen, Van Uytvanck en Bonaventure uitgeschakeld

Goffin knap naar kwartfinale in Rosmalen, Van Uytvanck en Bonaventure uitgeschakeld

Goffin knap naar kwartfinale in Rosmalen, Van Uytvanck en Bonaventure uitgeschakeld

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het grastoernooi van Rosmalen heeft David Goffin (ATP-15) zich vlot geplaatst voor de kwartfinale. Voor Alison Van Uytvanck (WTA-46) zit het toernooi erop, ze verloor van vierde reekshoofd Belinda Bencic (WTA-33). Ysaline Bonaventure (WTA D-74) ging onderuit in het dubbelspel.

Goffin, die vrijgesteld was in de eerste ronde, speelde een sterke partij in zijn eerste wedstrijd op gras. Tegen de ervaren Jurgen Melzer (ATP-109) kwam hij snel een break op voorsprong, maar moest die later prijsgeven. Bij 5-5 15-40 had hij twee breakkansen, maar hij kon die niet benutten. Onze landgenoot haalde de eerste set echter vlot binnen na enkele knappe punten in de tiebreak: 7-6(2)

In de tweede set probeerde de Oostenrijker het onze landgenoot nog moeilijk te maken, maar Goffin speelde een erg solide wedstrijd. Hij werkte bij 4-2 nog enkele breakpunten weg en haalde vervolgens vlot de tweede set met 6-2 binnen na een challenge op het wedstrijdpunt. Tegenstander in de kwartfinale wordt de Oekraïense kwalificatiespeler Illya Marchenko (ATP-119) die het met 6-3 en 7-6(2) haalde van de Portugees Joao Sousa (ATP-44).

In het interview na de wedstrijd vertelde Goffin dat hij erg blij was om terug in Nederland te spelen. “Vorig jaar startte mijn mooie reeks met winst op het toernooi van Scheveningen. Heel wat Belgen maken telkens de verplaatsing om voor me te supporteren, ik voel me hier goed”.

De 21-jarige Van Uytvanck kwam in actie op baan één tegen de drie jaar jongere Bencic. De eerste set ging gelijk op tot 3-3, maar dan kwam onze landgenote in de problemen op haar opslag. De Zwitserse ging door de opslag van Van Uytvanck en liep uit tot 3-5. ‘Ali’ moest vervolgens serveren om in de set te blijven, maar opnieuw was het de Zwitsere die de game binnenhaalde: 3-6.

Van Uytvanck laste een toiletbreak in, maar die had niet het gewenste effect. Ondanks de vele aanmoedigingen van de Belgische fans stond het al gauw 0-2 voor Bencic. Van Uytvanck kon nog wel terugbreaken, maar kon geen enkel opslagspelletje meer winnen. Ze verloor de tweede set met 2-6.

Ook voor Bonaventure zit het toernooi erop. De Waalse stond samen met de Nederlandse Demi Schuurs (WTA D-108) voor een moeilijke opgave tegen eerste reekshoofden Timea Babos (WTA D-10) en Kristina Mladenovic (WTA D-7). Ze gingen met 3-6 3-6 de boot in tegen de topreekshoofden.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws