Home » Davis Cup » Goffin knokt zich in vier sets langs taaie Millman

Goffin knokt zich in vier sets langs taaie Millman

In Paleis 12 is het duel tussen België en Australië van start gegaan. David Goffin (ATP-12) vocht een spannend duel uit tegen John Millman (ATP-185) en klopte de Australiër in vier sets. België leidt met 1-0 tegen Australië.

Forehand errors

Koning Filip tekende present en begroette alle spelers tijdens de openingsceremonie. In de eerste set waren Goffin en Millman aan elkaar gewaagd. Bij 5-5 ging Goffin voor het eerst op love door de opslag van zijn tegenstander en Paleis 12 veerde een eerste keer recht. Goffin mocht serveren voor de set, maar serveerde slordig en maakte enkele onnodige fouten met de forehand. Een tiebreak moest de beslissing brengen en Goffin kwam aanvankelijk op een 2-0 voorsprong. Millman bleef echter vechten voor elk punt en door een dubbele fout van de Luikenaar kreeg hij bij 4-6 een eerste setpunt. De bal van Goffin ging in het net en de Australiër pakte verrassend de set met 6-7(4).

Knokken voor elk punt

In de tweede set was het meteen alle hens aan dek. Goffin kwam meteen op achterstand in zijn tweede opslagspelletje en Millman forceerde een vroege break, die echter meteen ongedaan werd gemaakt in het volgende spelletje dankzij een dubbele fout van de Australiër. Bij 4-4 kwam Goffin onder druk op zijn opslag, hij kwam 0-30 achter, redde vier breakpunten, reageerde zich af op zijn racket en met een ace ging het naar 5-4. Goffin versierde een eerste setpunt op de opslag van Millman maar dat werd vakkundig weggewerkt. Bij het tweede was het wel raak en de set ging met 6-4 naar onze landgenoot.

In de derde set liep Goffin 2-0 uit, maar Millman bleef vechten voor elk punt. Hij kwam terug tot 2-2 maar wat later ging Goffin opnieuw door de opslag van de Australiër. Goffin leek meer en meer zijn draai gevonden te hebben en mocht bij 5-3 serveren voor de wedstrijd. Set drie ging met 6-3 naar Goffin en het publiek zette een feestje in.

Een zelfde scenario in de vierde set waar Millman een vroege break van Goffin ongedaan maakte. Beide spelers hadden het lastig om hun opslag te behouden en bij 4-5 moest Goffin serveren om in de set te blijven. Dat lukte en bij 5-5 ging Goffin door de opslag van zijn tegenstander. Onze landgenoot mocht serveren voor de wedstrijd en werd luid aangemoedigd door het publiek. Een eerste matchpunt werd gered door Millman, die zelfs nog een breakpunt forceerde, maar bij het tweede matchpunt was het raak: 7-5.

Het eerste punt is binnen

“Vorige week had ik niet geloofd dat ik deze partij hier zou winnen. Ik verwachtte me aan een gevecht en ben echt blijk dat ik het gehaald heb. Zonder de steun van het publiek was het niet gelukt, bedankt iedereen om me te steunen! De wedstrijd begon slecht voor me, maar is goed geëindigd, dat is de magie van de Davis Cup”, aldus Goffin.

In de tweede wedstrijd op vrijdag neemt Steve Darcis (ATP-77) het op tegen Nick Kyrgios (ATP-20).