Home » Grand Slam » Roland Garros » Goffin knokt zich in vijf sets naar de achtste finale in Parijs

Goffin knokt zich in vijf sets naar de achtste finale in Parijs

Goffin knokt zich in vijf sets naar de achtste finale in Parijs

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-13) heeft zich geplaatst voor de tweede week op Roland Garros. Hij versloeg de Spanjaard Nicolas Almagro (ATP-49) na een thriller in vijf sets.

Goffin ging als een speer van start in de eerste set, na 7 minuten stond het al 3-0. Onze landgenoot bleef zijn hoge niveau aanhouden en veegde enkele breakpunten vakkundig weg. Hij ging op love door de opslag van de Spanjaard en won de eerste set met 6-2.

In de tweede set ging de Spanjaard onmiddellijk door de opslag van Goffin, die een dipje kende. Almagro liep 0-4 uit, maar Goffin kon nog éénmaal terugbreaken. Toch ging de set met 4-6 naar de Spanjaard.

Ook in het begin van de derde set had Goffin het nog steeds lastig, Almagro profiteerde en brak meteen, maar onze landgenoot ging ook door de service van Almagro. Bij 5-3 mocht Goffin serveren voor de set, maar hij sloeg een dubbele fout op setpunt. Almagro kreeg nog een breakpunt maar de set ging toch met 6-3 naar onze landgenoot.

In de vierde set bleef Almagro sterk serveren, hij sloeg vier aces in één servicegame en dreef Goffin bijna tot wanhoop. Bij 4-5 moest Goffin serveren om in de set te blijven, zijn service haperde en hij keek tegen een 0-40 achterstand aan. Onze landgenoot redde het eerste setpunt, maar het tweede was fataal.

In de vijfde set wist Goffin al snel een kloofje te slaan. De Spanjaard bleef onze landgenoot onder druk zetten op zijn opslag, maar het was Goffin die nog een tweede break pakte. Bij 5-2 mocht hij serveren voor de wedstrijd en het eerste matchpunt was meteen het goede

In de vierde ronde wacht een duel met de Let Ernests Gulbis (ATP-80), die doorging na de opgave van Jo-Wilfried Tsonga (ATP-7). In onderlinge ontmoetingen staat het 1-1, Gulbis versloeg Goffin in 2014 in Acapulco op hardcourt, maar vorig jaar was onze landgenoot de beste in Madrid op gravel.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws