Home » Geen categorie » Goffin knokt zich naar duel tegen Wawrinka

Goffin knokt zich naar duel tegen Wawrinka

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Vijftiende reekshoofd David Goffin (ATP-18) heeft zich geplaatst voor de achtste finales op de BNP Paribas Open in Indian Wells (Hardcourt, $ 6 134 605). Hij versloeg de Argentijn Guido Pella (ATP 40) in drie sets en ontmoet nu Stanislas Wawrinka (ATP-4).

Goffin redde in zijn eerste partij in Indian Wells twee matchballen tegen de Amerikaan Frances Tiafoe (ATP-177) en kwam nu leeftijdsgenoot Pella tegen. De Luikenaar ging in de eerste set met 6-4 onderuit. De Argentijn had in de eerste set genoeg aan één breakbal.

In de tweede set speelde Goffin op een hoger niveau. Onze landgenoot profiteerde van een minder serverende Pella en greep de set met 6-3. In de beslissende derde set overklaste Goffin zijn tegenstander en benutte hij drie breakpunten. Na een strijd van 2 uur en 10 minuten maakte hij de partij met 6-2 af.

Goffin haalt voor de eerste keer de achtste finales in Indian Wells en mag zich nu opmaken voor een clash met Stan Wawrinka, het nummer vier van de wereld. De Zwitser liet in het toernooi nog geen set liggen en leidt in onderlinge duels met Goffin met 3-0.

Ook in het dubbelspel is Goffin (ATP D-363) nog actief in Indian Wells. Samen met de Portugees Joao Sousa (ATP D-138) plaatste hij zich in een driesetter voor de tweede ronde. Daarin spelen ze nu tegen de achtste reekshoofden, Édouard Roger-Vasselin (ATP D-20) en Nenad Zimonjic (ATP D-16).

Qualification pour les huitièmes de finale à Indian Wells grâce à une victoire 4-6 6-3 6-2 sur Guido Pella ! Prochain…

Geplaatst door David Goffin op maandag 14 maart 2016

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS