Home » Davis Cup » Goffin knokt zich naar eerste overwinning tegen Finland

Goffin knokt zich naar eerste overwinning tegen Finland

David Goffin (ATP-68) heeft België een eerste punt bezorgd in de ontmoeting met Finland. Hij won zijn eerste wedstrijd in drie sets.

Voor de start van de wedstrijd maakten beide teams een statement door met “no war” te poseren tijdens de traditionele teamfoto’s. Daarna begon de spannende eerste wedstrijd in de Espoo Areena tussen Goffin en het jonge Finse talent Otto Virtanen (ATP-405). Beide spelers waren aan elkaar gewaagd, maar konden lange tijd geen break forceren. Onze landgenoot ging als eerste door de opslag van zijn tegenstander en kwam op een 6-5 voorsprong. Uitserveren was moeilijk voor Gofin, hij moest twee breakpunten wegwerken, maar sleepte de eerste set met 7-5 in de wacht.

Het Belgische en Finse Davis Cup Team - © Tennis Vlaanderen / Suomen Tennisliitto
Het Belgische en Finse Davis Cup Team – © Tennis Vlaanderen / Suomen Tennisliitto

In de tweede set werd wat concentratieverlies Goffin meteen fataal in zijn tweede opslagspelletje. Hij kon het tij niet meteen keren en verloor de tweede set met 3-6.

Otto Virtanen - © Tennis Vlaanderen / Suomen Tennisliitto
Otto Virtanen – © Tennis Vlaanderen / Suomen Tennisliitto

Van Herck bleef Goffin motiveren en dat loonde in het begin van set drie. Onze landgenoot ging door de opslag van Virtanen, maar werd helaas meteen teruggebroken. Later in de set wist Goffin een tweede break te forceren en wat later maakte hij het af op eigen opslag: 6-4. België leidt zo met 0-1 in de ontmoeting met Finland.

Goffin: “Ik kwam aan de start met weinig verwachtingen”

Goffin was opgetogen met zijn overwinning: “Voor de match had ik weinig verwachtingen. Na twee jaar ben ik blij om terug bij het team te zijn, dit voelt vertrouwd aan zoals de oude Davis Cup. Ik ben erg blij met de steun van het publiek, het was niet makkelijk maar op het eind wist ik de beslissing te forceren. Ik hoop hier dit weekend verder vertrouwen op te doen en dan de lijn door te trekken.”