Home » ATP » Goffin knokt zich naar finale in Ilkley

Goffin knokt zich naar finale in Ilkley

Goffin knokt zich naar finale in Ilkley

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-109) heeft de finale bereikt geplaatst van het Challengertoernooi van Ilkley (Groot-Brittannië, CH 125). Hij won zijn halve finale in drie sets.

In de halve finale van het Challengertoernooi van Ilkley moest Goffin aan de bak tegen het Amerikaanse zevende reekshoofd Zachary Svajda (ATP-127). Goffin nam de beste start met 7-5 in een spannende eerste set.

Goffin en Svajda hielden elkaar in evenwicht in de tweede set. Na vier breaks bracht een tiebreak de beslissing. Daarin was de Amerikaan met 7-5 het sterkste.

In de derde set ging Goffin bij 2-1 door de opslag van zijn tegenstander. Hij liet zijn break voorsprong niet meer los en maakte de partij met 6-3 af.

Goffin speelt in de finale tegen de Fransman Harold Mayot (ATP-125). In een Frans duel haalde Mayot het van Benjamin Bonzi (ATP-168). De winnaar van het Challengertoernooi van Ilkley krijgt géén wildcard voor Wimbledon, in tegenstelling tot vorige jaren. De Britse thuisspeler Charles Broom (ATP-186) ontving de laatste wildcard.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws