Home » ATP » Goffin knokt zich naar halve finale in Estoril

Goffin knokt zich naar halve finale in Estoril

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin (ATP-25) heeft zich in een spannende driesetter geplaatst voor de halve finale van het ATP-toernooi van Estoril (Portugal, ATP 250). Hij haalde het in een strijd van 2 uur en 36 minuten van de Tunesiër Malek Jaziri (ATP-75).

Goffin vroeg een wildcard voor het Portugese graveltoernooi van Estoril om vertrouwen op te doen voor Roland Garros. Hij is het tweede reekshoofd in Estoril en was in de eerste ronde vrij. In de tweede ronde klopte hij de Portugees Joao Sousa (ATP-51) vlot met 6-3 en 6-2.

In de kwartfinale wachtte onze landgenoot een duel met de Tunesiër Jaziri. Het werd hun derde confrontatie. Jaziri had de twee vorige duels gewonnen. In de begin moest Goffin achtervolgen en de eerste set prijsgeven met 6-4. Onze landgenoot kwam daarna langszij in een spannende tiebreak (7-4) in de tweede set.

Goffin geraakte daarna echt op kruissnelheid in de derde set. Met een sterke opslag gaf hij zijn tegenstander geen kans meer om te breaken en hij verzilverde zelf twee breakpunten. Na een strijd van 2 uur en 36 minuten maakte de Luikenaar de partij met 6-2 af. Aanschouw hieronder een van de mooie punten van Goffin tijdens de partij!

In de halve finale speelt Goffin tegen topreekshoofd Stefanos Tsitsipas (ATP-10). In de onderlinge duels staat het 3-2 voor de talentvolle Griek.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden