Home » Grand Slam » Australian Open » Goffin knokt zich naar hoofdtabel Australian Open, Bergs moet opgeven

Goffin knokt zich naar hoofdtabel Australian Open, Bergs moet opgeven

Goffin knokt zich naar hoofdtabel Australian Open, Bergs moet opgeven

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-107) heeft de hoofdtabel bereikt op de  Australian Open (Australië, Grand Slam). Zizou Bergs (ATP-130) was op weg naar de zege maar moest de strijd staken door de hitte.

Na twee felbevochten zeges moest Goffin in de beslissende kwalificatieronde in Melbourne aan de bak tegen de 22-jarige Canadees Gabriel Diallo (ATP-136). In het derde game van de partij kwam onze landgenoot op een 0-40-achterstand en zijn tegenstander benutte meteen zijn eerste breakpunt. Goffin kreeg nog drie breakkansen maar kon niet terugbreaken en moest de eerste set met 6-3 inleveren.

De tweede set bracht beterschap voor Goffin. In het vierde game ging hij door de opslag van zijn tegenstander. Diallo brak terug maar Goffin forceerde daarna meteen een nieuwe break. Onze landgenoot begon meer winners te slagen (twaalf in de tweede set tegenover vier in de eerste set) en greep de tweede set met 6-3.

In de derde set brak de veer bij Diallo. Goffin forceerde twee breaks en snelde naar 6-2 in de beslissende set. Met zijn derde zege in de kwalificaties stoot Goffin door naar de hoofdtabel in Melbourne. Het is de eerste keer in zeven pogingen dat Goffin de hoofdtabel op een Grand Slam bereikt via de kwalificaties.

Op de hoofdtabel volgt in de eerste ronde een duel met de 25-jarige Fransman Ugo Humbert (ATP-21). In de onderlinge duels staat het 1-1 tussen Goffin en Humbert. Humbert klopte Goffin in 2019 in Antwerpen, terwijl Goffin in 2022 te sterk was voor Humbert in Wimbledon.

(lees verder onder de Instagramposts en de posts op X, het voormalige Twitter)

Limburger Bergs, onze andere hoop in de kwalificaties, klopte in de tweede kwalificatieronde in een Belgisch duel Joris De Loore (ATP-167) en kruiste de degens met de Australiër Dane Sweeny (ATP-257) in de beslissende kwalificatieronde.

In de eerste set kwam Bergs eerst op een 3-1-achterstand maar hij keerde terug tot 3-3. Bergs en Sweeny bleven aan elkaar gewaagd tot 5-5 toen onze landgenoot op 0-40 kwam op Sweeny’s opslag en in een fenomenale rally aan het net het breakpunt benutte. Bergs hield vol en greep de eerste set met 7-5.

(lees verder onder de post op X, het voormalige Twitter)

Bergs begon de tweede set goed. Hij kwam twee keer op een break voorsprong maar kreeg gaandeweg meer last van de hitte. Sweeny profiteerde en greep de tweede set met 7-5. De Belgische nummer twee kon steeds minder lopen en moest in de derde set in tranen de strijd staken bij een 2-0-achterstand. Bergs had nog een kans om als lucky loser naar de hoofdtabel te gaan maar de Japanner Shintaro Mochizuki (ATP-129) werd opgevist als lucky loser.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws