Home » ATP » Goffin knokt zich naar kwartfinale in Montpellier

Goffin knokt zich naar kwartfinale in Montpellier

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin (ATP-15) heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van het ATP-toernooi van Montpellier (Frankrijk, ATP 250). Hij had drie sets nodig om de Franse wildcard Benjamin Bonzi (ATP-125) te verslaan.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Goffin en Bonzi hadden het beiden lastig om hun opslagspelletjes te winnen. Goffin liep aanvankelijk 3-1 uit, maar Bonzi brak terug en pakte uiteindelijk de eerste set met 4-6.

In de tweede set liep Goffin 4-0 uit en hij leek af te stevenen op makkelijke setwinst. Bonzi brak echter nog terug en bleef onze landgenoot onder druk zetten. Bij 5-4 mocht de Luikenaar een tweede keer serveren voor de set en deze keer won hij zijn opslagspelletje op love, 6-4.

(lees verder onder de tweet)

Goffin sloeg als eerste een kloofje in de derde set. Bij 4-3 maakte hij echter te veel fouten op zijn opslagspelletje en de Fransman wist terug te breken. Goffin moest bij 4-5 serveren om in de wedstrijd te blijven en dat lukte, hij tankte opnieuw vertrouwen en ging nogmaals door de opslag van Bonzi. Goffin werkte nog een breakpunt weg toen hij mocht serveren voor de wedstrijd en bij het eerste matchpunt was het raak: 7-5. De wedstrijd duurde 2 uur en 33 minuten.

“Ik heb van het begin tot het einde gevochten, deze overwinning had ik nodig”, zei tweede reekshoofd Goffin na afloop. In de kwartfinale neemt hij het op tegen zevende reekshoofd Lorenzo Sonego (ATP-36) uit Italië. Ze ontmoeten elkaar voor het eerst.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS