Home » Geen categorie » Goffin knokt zich naar tweede halve finale op rij

Goffin knokt zich naar tweede halve finale op rij

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Het sprookje van David Goffin (ATP-15) in Key Biscayne blijft duren. Onze landgenoot heeft zich geplaatst voor de halve finale van de Miami Open ($ 7 037 595, VS). In de kwartfinale was hij in drie sets te sterk voor de Fransman Gilles Simon (ATP-19).

Goffin en Simon speelden vorig jaar reeds tegen elkaar op het gras van Queen’s, toen trok de Fransman in drie sets aan het langste eind. Ook nu begon Simon goed aan de wedstrijd, al waren beide spelers aan elkaar gewaagd in de eerste set. Simon ging één keer door de opslag van Goffin, terwijl die zijn breakkansen niet kon benutten. De eerste set ging met 3-6 naar Simon.

Daarna kantelde de partij in het voordeel van Goffin, hij kon zijn breakkansen wel benutten en won de tweede set met 6-2. In de derde set kon Simon onze landgenoot niet meer bedreigen. De Luikenaar ging nog tweemaal door de opslag van de Fransman en won de derde set overtuigend met 6-1.

Eén week na zijn halve finale in Indian Wells, staat Goffin dus opnieuw bij de laatste vier op een Masters 1000-toernooi. Hij strijdt tegen Novak Djokovic (ATP-1) of Tomas Berdych (ATP-7) om een finaleticket.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS