Home » Geen categorie » Goffin knokt zich naar tweede ronde in Halle

Goffin knokt zich naar tweede ronde in Halle

Goffin knokt zich naar tweede ronde in Halle

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-11) is goed gestart op de Gerry Weber Open ($ 1 826 275) in Halle. In de eerste ronde had hij wel drie spannende sets nodig tegen de beloftevolle Kroaat Borna Coric (ATP-48).

Goffin speelt in Halle als vijfde reekshoofd zijn eerste grastoernooi van het seizoen. In de eerste ronde moest hij aan de bak tegen de 19-jarige Kroaat Coric. Vele kenners zien in Coric een toekomstig talent maar de laatste tijd sputtert zijn opmars naar de top een beetje. Goffin won de drie vorige ontmoetingen telkens van Coric. In het laatste duel in de Davis Cup haalde hij het in vijf sets.

Deze keer moest Goffin opnieuw knokken voor de zege. In de eerste set benutten de twee spelers een breakpunt en bracht een tiebreak de beslissing. Daarin was de Belgische nummer één nipt de sterkste met 7-5. In de tweede set waren Goffin en Coric opnieuw aan elkaar gewaagd en werd de set weer beslecht in een tiebreak. Deze keer haalde Coric het met 7-3.

In de beslissende derde set serveerde Goffin sterk met vijf aces en ging hij door Coric’ opslag. Hij hield zijn voorsprong vast en maakte de partij met 6-4 af. In de tweede ronde wacht een duel met de Oekraïense kwalificatiespeler Sergiy Stakhovsky (ATP-100). Goffin leidt in onderlinge duels met Stakhovsky met 2-0. In een mogelijke kwartfinale wacht een duel met Roger Federer (ATP-3).

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws