Home » ATP » Goffin knokt zich naar tweede ronde in Rome

Goffin knokt zich naar tweede ronde in Rome

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin (ATP-23) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het ATP-toernooi van Rome (Italië, Masters 1000). In de eerste ronde was hij in drie sets te sterk voor de Zwitser Stan Wawrinka (ATP-29).

In de eerste set waren beide spelers aan elkaar gewaagd, Goffin moest bij 4-5 serveren om in de set te blijven, maar twee dubbele fouten werden hem fataal en zo ging de set met 4-6 naar de Zwitser. In de tweede set was Wawrinka het noorden kwijt, hij won geen enkel spelletje en Goffin haalde de set met 6-0 binnen.

Ook in de derde set wist Goffin een break te forceren, de Luikenaar hield het hoofd koel en ging nogmaals door de opslag van Wawrinka. Na 1 uur en 55 minuten stond de 4-6, 6-0 en 6-2 eindstand op het scorebord. In de tweede ronde volgt een duel met zevende reekshoofd Juan Martin Del Potro (ATP-9), die vrijgesteld was in de eerste ronde.

Goffin (ATP D-224) komt samen met Jeremy Chardy (ATP D-64) ook nog in actie in het dubbelspel op dinsdag. In de tweede ronde nemen ze het op tegen de Argentijnse tandem Maximo Gonzalez (ATP D-24) en Horacio Zeballos (ATP D-17).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden