Home » Grand Slam » Wimbledon » Goffin knokt zich naar vierde ronde op Wimbledon

Goffin knokt zich naar vierde ronde op Wimbledon

Goffin knokt zich naar vierde ronde op Wimbledon

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-58) heeft zich geplaatst voor de achtste finale op Wimbledon (Groot-Brittannië, Grand Slam). Hij won in vier sets van de Fransman Ugo Humbert (ATP-112).

Goffin liet in zijn eerste en tweede ronde op Wimbledon geen enkele set liggen. De Luikenaar moest in de derde ronde aan de bak tegen de Fransman Humbert die derde reekshoofd Casper Ruud (ATP-6) huiswaarts stuurde.

In hun enige vorige duel won Humbert van Goffin op de European Open van 2019. Onze landgenoot wilde revanche maar moest de eerste set inleveren met 6-4.

Goffin knokte zich in de tweede set echter terug in de partij met 7-5. In de derde set nam de Belgische nummer één verder afstand met 6-2.

Humbert toonde zijn vechtlust evenwel in de vierde set. De Fransman breakte en kwam op een 5-2-voorsprong. Goffin knokte echter terug, won vijf spelletjes op rij en maakte zo een einde aan de partij na 2 uur en 44 minuten.

(lees verder onder de tweet)

Goffin bereikt voor de vierde keer de vierde ronde op Wimbledon. In 2015 en 2016 stond hij ook in de vierde ronde. In 2019 stootte Goffin zelfs door tot in de kwartfinale.

In de vierde ronde volgt voor een Goffin een duel met de Amerikaan Frances Tiafoe (ATP-28). Het wordt hun zesde confrontatie. Goffin leidt in de duels met 4-1. Eerder dit jaar ging Goffin nog voorbij Tiafoe op Roland Garros. Ze speelden evenwel nog nooit tegen elkaar op gras.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws