Home » Nieuws » Goffin knokt zich voorbij taaie Zuid-Afrikaan naar derde ronde

Goffin knokt zich voorbij taaie Zuid-Afrikaan naar derde ronde

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin (ATP-10) heeft zich geplaatst voor de derde ronde van de US Open (Verenigde Staten, Grand Slam). Met de nodige moeite haalde hij het van Lloyd Harris (ATP-95) in vier sets.

Goffin had veel moeite om zijn opslagspelletjes te winnen in de eerste set. Een tiebreak moest de beslissing brengen en daarin keek onze landgenoot tegen een 3-5-achterstand aan. Goffin zette de scheve situatie nog recht, en trok met 7-6 (6) aan het langste eind.

In de tweede set verloren beide spelers hun eerste twee servicegames. Harris ging nogmaals door de opslag van Goffin en won set twee met 4-6. De Luikenaar leek zijn ritme gevonden te hebben in set drie, het liep allemaal wat minder stroef en hij stoomde door naar 6-1 setwinst.

Met twee breaks aan het begin van set vier waren beide spelers opnieuw aan elkaar gewaagd. In het negende spelletje ging Goffin voluit en forceerde hij de beslissende break. De Luikenaar mocht de klus afmaken op eigen opslag, bij het vierde matchpunt was het raak: 6-4. De wedstrijd duurde iets minder dan drie uur.

In de derde ronde wacht een duel met de Serviër Filip Krajinovic (ATP-26). In onderlinge ontmoetingen staat het 2-2. Het is het vierde jaar op rij dat Goffin de derde ronde bereikt in New York, de vorige drie jaar schopte hij het tot bij de laatste zestien.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS