Home » Geen categorie » Goffin krijgt een pak rammel

Goffin krijgt een pak rammel

Goffin krijgt een pak rammel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin heeft een dag achter de rug die hij liefst van al zo snel mogelijk zal willen vergeten. In Rotterdam kon hij in zijn eerste ronde-partij tegen de Fin Jarkko Nieminen geen enkel game winnen.

Vele tennisfans hadden zich het begin van het seizoen van David Goffin (ATP-49) allicht anders voorgesteld. Nadat hij vorig jaar via de grote poorten van de tennishemel binnen kwam, en onderweg lof kreeg van onder andere Roger Federer (ATP-2), leek de weg naar de top open te liggen. Ondertussen is het nieuwe seizoen bijna twee maanden bezig en blijft de jonge Belg achter met slechts 1 zege (plus nog eentje uit de Davis Cup).

Nu moet het gezegd dat het geluk ook niet echt aan de kant van La Goff stond.  Zowel in Auckland, de Australian Open als de Davis Cup wachtte al in de eerste ronde een hoger gerangschikte speler, in Brisbane was dat in de tweede ronde. Na telkens een spannende match schoot David Goffin telkens nipt te kort. In Rotterdam, op de ABN Amro World Tennis Tournament (ATP 500, €  1 267 875), moest er een doorstart komen van het seizoen. De loting was hem in de eerste ronde, met de Fin Jarkko Nieminen (ATP-56), zelfs redelijk gunstig gezind.

Maar een totale off-day van de 22-jarige Belg gooide roet in het eten. Hoewel Goffin 38 punten wist te scoren, kon hij geen enkel game pakken. Jarkko Nieminen was gewoon weg in elk aspect van het spel sterker. En dus kon Goffin na exact een uur bedeesd afdruipen en proberen om deze dag zo snel mogelijk te vergeten. Volgende week krijgt David Goffin echter een nieuwe kans, want dan treedt hij aan op een indoor toernooi in Frankrijk.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws