Home » ATP » Goffin krijgt moeilijke loting in Basel

Goffin krijgt moeilijke loting in Basel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin (ATP-58) neemt als wildcard deel aan het ATP 500-toernooi van Basel (Zwitserland, Hardcourt).

Na zijn nederlaag in de kwartfinale in Antwerpen gaat Goffin spelen in het Zwitserse Basel. De organisatie gaf hem een wildcard voor de hoofdtabel waardoor hij geen kwalificaties moet spelen.

In de eerste ronde volgt een duel met de 21-jarige Amerikaan Brandon Nakashima (ATP-43). Als onze landgenoot de tweede ronde bereikt, krijgt hij een moeilijke opgave tegen tweede reekshoofd Casper Ruud (ATP-3) of de Zwitserse thuisspeler Stan Wawrinka (ATP-193). Nummer één Carlos Alcaraz speelt als topreekshoofd in Basel.

Het wordt de eerste editie van het toernooi van Basel sinds 2019 na twee afgelaste edities in 2020 en 2021 door Basel. Voor de eerste keer sinds lange tijd zal tienvoudig kampioen in Basel Roger Federer niet deelnemen aan het toernooi in zijn thuisland omdat hij op de Laver Cup zijn tennisracket aan de haak hing.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS

Magali Kempen - © Leo Stolck

Kempen stunt tegen Van Uytvanck in Angers

Magali Kempen (WTA-224) heeft de tweede ronde bereikt op het WTA 125-toernooi van Angers ($ 115 000). In een Belgische wedstrijd ging ze verrassend voorbij derde reekshoofd Alison Van Uytvanck (WTA-55).

LEES MEER