Home » Geen categorie » Goffin krijgt uitnodiging van ATP Kitzbühel

Goffin krijgt uitnodiging van ATP Kitzbühel

Goffin krijgt uitnodiging van ATP Kitzbühel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-87) is aan een fantastische reeks bezig: 14 zeges op rij zonder een set prijs te geven. Dat zagen ook de organisatoren van het ATP-toernooi van Kitzbühel (ATP 250, € 426 605), de Bet-at-Home Cup, en gaven hem daarvoor een wildcard.

Sinds enkele weken staat Goffin terug stevig in de top 100 van het mannentennis, maar het duurt enkele weken voordat dat ook resulteert in rechtstreekse plaatsing voor de hoofdtabel van grote toernooien. Toch hadden ze de Belg er graag bij in Kitzbühel, Oostenrijk, en dus gaven ze hem een uitnodiging voor de hoofdtabel.

Daar wacht in de eerste ronde de Fransman Kenny De Schepper (ATP-110). De Schepper en Goffin speelden vorig jaar al eens tegen elkaar op een Challenger in Bordeaux. Toen was het de Belg die in twee sets de partij binnenhaalde: 6-2 en 7-6 (3). Mocht La Goff daar ook deze keer in slagen, dan wacht in de tweede ronde eerste reekshoofd Philipp Kohlschreiber (ATP-25). Maar ook dan is Goffin niet kansloos, want het was hij die hun enige onderlinge duel vorig jaar in Miami op zijn naam schreef.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws