Home » Geen categorie » Goffin kruipt door het oog van de naald in Monte Carlo

Goffin kruipt door het oog van de naald in Monte Carlo

Goffin kruipt door het oog van de naald in Monte Carlo

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-13) heeft zich moeizaam geplaatst voor de achtste finales van de Monte Carlo Rolex Masters in Monaco (€ 4 094 505). Hij won in drie slopende sets van de Spanjaard Fernando Verdasco (ATP-88).

In de eerste set waren beide spelers aan elkaar gewaagd, de 32-jarige Spanjaard mocht bij 3-5 serveren voor de eerste set, maar Goffin kon nog een tiebreak uit de brand slepen. Daarin speelde onze landgenoot voortreffelijk tennis, hij won de tiebreak met 7-6(2).

In de tweede set sloeg Verdasco al gauw een kloofje, Goffin kon de achterstand niet meer overbruggen en zag de set met 2-6 naar de Spanjaard gaan. In de derde set liep Goffin uit tot 2-0, maar verloor dan drie spelletjes op rij. Bij 2-3 volgde een lange game op de opslag van de Spanjaard, maar onze landgenoot kon niet terugbreaken. Bij 3-4 was het echter wel raak, en Goffin bracht de set terug in evenwicht. De Spanjaard ging echter opnieuw door de opslag van Goffin, maar kon niet uitserveren en onze landgenoot redde een matchpunt. Een tiebreak moest de beslissing brengen en daarin trok Goffin met 7-6(1) aan het langste eind.

In de volgende ronde moet Goffin het opnemen tegen de winnaar van het duel tussen Alexander Zverev (ATP-54) en lucky loser Marcel Granollers (ATP-67). Granollers vervangt David Ferrer (ATP-8), die in extremis forfait moest geven voor het toernooi. Tot een kwartfinale tegen Novak Djokovic (ATP-1) komt het niet, de Serviër verloor verrassend zijn eerste wedstrijd.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws