Home » Grand Slam » Australian Open » Goffin kruipt door oog van de naald in duel met boezemvriend

Goffin kruipt door oog van de naald in duel met boezemvriend

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin (ATP-11) heeft zich moeizaam geplaatst voor de derde ronde van de Australian Open. De Luikenaar haalde het in vijf sets van de Fransman Pierre-Hugues Herbert (ATP-64).

Goffin en Herbert zijn boezemvrienden, maar daar was in Melbourne weinig van de te merken. Onze landgenoot nam een vlotte start en won vrij eenvoudig de eerste twee sets met 6-1 en 6-4. Ook in de derde set ging Goffin nog goed van start, hij leidde met 3-1 maar toen begon de motor te sputteren. Herbert profiteerde van de foutjes van zijn tegenstander en haalde set drie met 4-6 binnen.

Ook in set vier leek Goffin het noorden kwijt, hij kon geen druk meer zetten en ging met 1-6 onderuit. De Luikenaar liet zich ook behandelen voor een probleem aan de heup en nam een medische time-out. In de vijfde set hadden beide spelers het moeilijk om hun opslagspelletjes te winnen. De druk werd Herbert fataal en Goffin kon het met 6-3 afmaken op eigen opslag.

Zaterdag wacht een lastige klus tegen de Rus Andrey Rublev (ATP-16), die dit jaar al twee toernooien won en nog ongeslagen is.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS