Home » ATP » Goffin laat matchpunten liggen in Doha

Goffin laat matchpunten liggen in Doha

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin (ATP-14) is er niet in geslaagd om de kwartfinale te bereiken van het ATP-toernooi van Doha (Qatar, ATP 250). Hij moest in drie sets het hoofd buigen tegen de Amerikaan Taylor Fritz (ATP-33).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Goffin nam een valste start in Doha en verloor de eerste set met zware 1-6 cijfers. In de tweede set begon onze landgenoot beter te serveren en hij winst de set met 7-5 in de wacht te slepen.

Fritz ging al snel door de opslag van Goffin in set drie, maar de vroege break werd ongedaan gemaakt. Onze landgenoot bleef wisselvallig spelen en moest heel wat breakpunten trotseren. Toen Fritz bij 6-5 moest serveren om in de wedstrijd te blijven, liet Goffin een matchpunt liggen. De Luikenaar liep 5-3 uit in de tiebreak, kreeg nog twee matchpunten, maar bij het derde matchpunt was het raak voor Fritz: 6-7 (9).

Goffin loopt zo een kwartfinale tegen Denis Shapovalov (ATP-11) en een mogelijke halve finale tegen Roger Federer (ATP-6) mis.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

Ysaline Bonaventure - © Jimmie48 Tennis Photography

Bonaventure pakt dubbeltitel in Valencia

Ysaline Bonaventure (WTA D-607) heeft het dubbeltoernooi in Valencia (ITF, gravel, $ 80 000) op haar naam geschreven. Samen met de Georgische speelster Ekaterine Gorgodze (WTA D-113) haalde ze het in een spannende finale.

LEES MEER