Home » ATP » Goffin loodst België moeizaam naar tweede overwinning tegen Colombia

Goffin loodst België moeizaam naar tweede overwinning tegen Colombia

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin (ATP-11) heeft België het tweede punt bezorgd in de ontmoeting met Colombia. Onze landgenoot haalde het na drie felbevochten sets van Daniel Elahi Galan (ATP-194).

De eerste set begon dramatisch voor Goffin, hij maakte erg veel fouten en zijn opslag draaide niet. In een mum van tijd stond de Luikenaar 0-4 achter en hij verloor de eerste set met 3-6. In de tweede set wist Goffin tot 2-2 aan te klampen, maar daarna schakelde hij toch een versnelling hoger. Onze landgenoot pakte de tweede set met 6-3 en hing de bordjes opnieuw gelijk.

In de derde set kregen beide spelers kansen, maar tot 3-3 ging het gelijk op. Goffin wist zijn niveau wat omhoog te krikken en met twee prachtige passeerballen wist hij de break te forceren. Galan won geen enkel spelletje meer en Goffin trok met 6-3 het laken naar zich toe.

In het dubbelspel zullen Sander Gillé (ATP D-47) en Joran Vliegen (ATP D-39) het opnemen tegen Juan Sebastian Cabal (ATP D-1) en Robert Farah (ATP D-1). Die ontmoeting is nog belangrijk, de zes groepswinnaars en de twee beste tweedes gaan door naar de kwartfinales. Woensdag speelt België tegen Australië.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden