David Goffin (ATP-11) heeft België het tweede punt bezorgd in de ontmoeting met Colombia. Onze landgenoot haalde het na drie felbevochten sets van Daniel Elahi Galan (ATP-194).

De eerste set begon dramatisch voor Goffin, hij maakte erg veel fouten en zijn opslag draaide niet. In een mum van tijd stond de Luikenaar 0-4 achter en hij verloor de eerste set met 3-6. In de tweede set wist Goffin tot 2-2 aan te klampen, maar daarna schakelde hij toch een versnelling hoger. Onze landgenoot pakte de tweede set met 6-3 en hing de bordjes opnieuw gelijk.

In de derde set kregen beide spelers kansen, maar tot 3-3 ging het gelijk op. Goffin wist zijn niveau wat omhoog te krikken en met twee prachtige passeerballen wist hij de break te forceren. Galan won geen enkel spelletje meer en Goffin trok met 6-3 het laken naar zich toe.

In het dubbelspel zullen Sander Gillé (ATP D-47) en Joran Vliegen (ATP D-39) het opnemen tegen Juan Sebastian Cabal (ATP D-1) en Robert Farah (ATP D-1). Die ontmoeting is nog belangrijk, de zes groepswinnaars en de twee beste tweedes gaan door naar de kwartfinales. Woensdag speelt België tegen Australië.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.