Home » Davis Cup » Goffin loodst België naar kwartfinale Davis Cup

Goffin loodst België naar kwartfinale Davis Cup

Goffin loodst België naar kwartfinale Davis Cup

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Na vier Davis Cup wedstrijden stond de stand tussen België en Zwitserland 2-2 gelijk. David Goffin (ATP-21), die vrijdag niet in actie kon komen omwille van een ribblessure, bezorgde België het beslissende punt. Hij won in drie sets van Adrien Bossel (ATP-321) en loodst België voor het eerst in acht jaar naar de kwartfinale.

De Belgische fans moesten lang wachten tot ze konden juichen. Henri Laaksonen (ATP-344) was te sterk voor Ruben Bemelmans (ATP-132) op vrijdag, en ook op zondag klopte hij Steve Darcis (ATP-102) in vijf sets. Door een lichtpanne begon het beslissende duel tussen Goffin en Bossel met meer dan een uur vertraging. De Luikenaar startte sterk aan de wedstrijd, en won vlot de eerste set met 6-4.

In set twee had Goffin geen kind aan de Zwitser, met 6-0 deed hij de Belgische fans dromen van de kwartfinale. In de derde set bood de Zwitser wat meer weerwerk, maar onze landgenoot wist op het eind de beslissing te forceren. Met een knappe 6-4 6-0 6-4 zege kon het talrijk opgekomen Belgische publiek eindelijk een feestje vieren, na drie dagen intens supporteren.

Ook Premier Charles Michel feliciteerde de Belgische Davis Cup-ploeg op Twitter: “Gefeliciteerd en bedankt David Goffin om België te plaatsen voor de kwartfinale van de Davis Cup”.

België neemt het van 17 tot 19 juli thuis op tegen Canada in de kwartfinale. Het Canadese team, aangevoerd door Milos Raonic (ATP-6) versloeg Japan met 3-2. Ook Frankrijk, Groot-Brittannië, Australië, Kazachstan en Servië plaatsten zich bij de laatste acht.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws