Home » Geen categorie » Goffin maakt het Nadal knap lastig in Madrid

Goffin maakt het Nadal knap lastig in Madrid

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

 

David Goffin (ATP-10) is er niet in geslaagd om Rafael Nadal (ATP-5) te verslaan op het ATP-toernooi van Madrid (Spanje, € 5 439 350). Hij moest in de kwartfinale het onderspit delven in twee sets. 

De Belg nam het voor de tweede keer in zijn carrière op tegen de Spaanse Nadal. Enkele weken geleden was Nadal nog de sterkste in Monte Carlo. Ook vandaag liet Goffin zien dat hij een te duchten tegenstander was. In een felbevochten eerste set wist Goffin gelijke tred te houden met de 30-jarige Nadal. De Spanjaard wist iets eenvoudiger zijn opslagspelletjes te winnen. De set draaide uit in een tiebreak waarin Nadal de bovenhand wist te halen.

In de tweede manche kregen we al vroeg de eerste break van de wedstrijd. Nadal brak de Belgische nummer één en moest kort daarop zelf vechten voor zijn opslag. De Spanjaard slaagde erin om zijn opslag te behouden. Hij pakte de tweede opslag van Goffin stevig aan en ging overtuigend door naar de overwinning. Na een knappe partij die net geen twee uur duurde, moest Goffin zijn koffers pakken. De setstanden waren 6-7(3) en 2-6.

De Spanjaard in 2017 nog ongeslagen op gravel en kan dit jaar het beste win-verlies saldo voorleggen (32-5). Nadal moet het nu opnemen tegen de Serviër Novak Djokovic (ATP-2) die zijn halve finale cadeau kreeg. Zijn tegenstander, Kei Nishikori (ATP-8), gaf forfait uit voorzorgsmaatregel wegens een polsblessure. De laatste ontmoeting tussen de twee rivalen dateert vanop het ATP-toernooi in Rome. Daar kwam Djokovic als sterkste uit, maar Nadal is nu de te kloppen man na dertien ongeslagen wedstrijden op gravel. Het is echter van de finale op Roland Garros in 2014 geleden dat de Spanjaard Djokovic kon verslaan.

 

 

koen

koen

MEER NIEUWS