Home » Geen categorie » Goffin maakt het topper opnieuw moeilijk

Goffin maakt het topper opnieuw moeilijk

Goffin maakt het topper opnieuw moeilijk

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-20) is er niet in geslaagd om de halve finales van het ATP-toernooi van Rome, de Internazionali BNL d’Italia (ATP 1000; € 3 830 295), te bereiken. In de kwartfinales maakte hij het David Ferrer (ATP-8) knap lastig, maar moest hij uiteindelijk toch buigen.

Goffin stond, door opgave van Andy Murray (ATP-3), voor de eerste keer in zijn carrière in de kwartfinales van een ATP 1000-toernooi. In die kwartfinale moest hij het opnemen tegen de Spanjaard Ferrer, iemand die zich behoorlijk in zijn sas voelt op gravel. Vorig jaar speelden ze al eens tegen elkaar op Frans hardcourt en toen won Ferrer in drie sets. Maar deze keer werd de partij gespeeld op gravel, de ondergrond waarop ook Goffin zijn beste resultaten tot nog toe boekte.

Zoals wel vaker, mistte La Goff de start van zijn partij een beetje. Hij werd meteen gebroken en keek na enkele minuten al tegen een 0-3-achterstand op. Daarna sloeg de motor van Goffin aan, maar het kwaad was al geschied. Even later brak Ferrer nogmaals en daarmee was de set ook meteen weg: 3-6.

In de tweede set krikte Goffin zijn niveau op en werd hij de evenknie van Ferrer. De Spanjaard was even uit zijn lood geslagen en daar profiteerde Goffin van: 5-2. Even leek het nog mis te gaan toen de Belg zijn opslag moest inleveren, maar daarna was het alsnog raak: 6-4.

De derde set moest dus een beslissing brengen. De mix van wat onzorgvuldigheden en brute pech zorgde daarin voor een snelle achterstand voor Goffin. Hoewel het niveau van beide spelers dicht bij elkaar lag, leek de Luikenaar na 0-3 en 1-5 klaar voor de slachtbank. Goffin kon nog even tegenstribbelen door een break terug te pakken, maar bij 3-5 was het eerste matchpunt voor Ferrer toch raak: 3-6.

Goffin kan zich nu nog een weekje opladen voor hij aan Roland Garros moet beginnen. Nadat hij vorige week Kei Nishikori (ATP-6) en deze week Ferrer flink aan het wankelen bracht, lijkt hij er echter volledig klaar voor te zijn. De topreekshoofden zijn in elk geval al gewaarschuwd.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws