Home » Grand Slam » Roland Garros » Goffin maakt in vijf sets komaf met wispelturige Haase

Goffin maakt in vijf sets komaf met wispelturige Haase

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin (ATP-9) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van Roland Garros. Dat ging echter niet zonder slag of stoot, hij had vijf sets nodig tegen Robin Haase (ATP-44).

Goffin begon goed aan de wedstrijd en ging door de opslag van Haase in het vijfde game. Hij werd echter meteen teruggebroken en de Nederlander nam het commando over. De eerste set ging met 4-6 naar Haase.

In de tweede set liep Haase 0-3 uit maar Goffin kwam nog terug tot 4-4. Een slordige opslaggame in het tiende game werd hem echter fataal, 4-6 Haase.

Ook in de derde set maakte Goffin nog teveel fouten. Hij ging wel in het eerste game door de opslag van de Nederlander en mocht bij 5-4 serveren voor de set. Daarin kreeg Haase nog vier breakpunten maar uiteindelijk kon onze landgenoot toch de derde set met 6-4 pakken.

Haase doet zichzelf de das om

Haase begon meer en meer te mopperen in set vier. Hij kloeg bij elke kantwissel over de invallende duisternis, geraakte danig gefrustreerd, en scoorde amper nog een punt. Goffin maakte dankbaar gebruik van de fratsen van de wispelturige Nederlander en won de set met 6-1.

Na het einde van de vierde set veinsde Haase een blessure met de hoop om de partij stil te laten leggen door de duisternis, maar de scheidsrechter gaf geen krimp. Goffin stoomde door naar 3-0 en Haase raakte geen bal meer. Met een droge 6-0 greep Goffin alsnog de overwinning. De partij duurde 2 uur en 52 minuten.

In de tweede ronde speelt Goffin tegen de negentienjarige Corentin Moutet (ATP-143). Ze ontmoeten elkaar voor het eerst.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden