Home » Geen categorie » Goffin meest gezochte Belg

Goffin meest gezochte Belg

Goffin meest gezochte Belg

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Wanneer 31 december met rasse schreden dichterbij komt, steken gewoontegetrouw de eindejaarsoverzichten weer de kop op. Google kon uiteraard niet achterblijven en publiceerde een lijst van de meest gebruikte zoektermen in 2016. De zoekmachine selecteerde 7 categorieën, veelal gelinkt aan voetbal.

Bij de meest gezochte Belgische voetbalclubs ging Club Brugge met de titel aan de haal. Anderlecht, Standard, Gent en Genk vervolledigen de top 5. Antwerp en Beerschot krijgen ietwat verrassend een eervolle vermelding in de top 10. Michiel Sallaets van Google wijt dit aan de enthousiaste aanhang die beide clubs kennen. Wat buitenlandse clubs betreft prijkt Real Madrid op één, gevolgd door Juventus en Manchester United.

België – Italië op het EK werd de meeste gezochte voetbalwedstrijd, de match tegen Gibraltar komt op de tweede plaats. Ons land won die partij met 6-0 en Christian Benteke scoorde de snelste goal in de geschiedenis van de WK-kwalificaties. Na amper zeven seconden joeg hij de bal tegen de netten. Populairste Rode Duivels zijn Eden Hazard en Kevin De Bruyne op een gedeelde eerste plaats. De top 3 bij de internationale spelers lag binnen de lijn van de verwachting: Cristiano Ronaldo, Lionel Messi en Neymar.
De verrassing zien we verschijnen bij de meest gezochte Belgische olympische atleten. Niet gouden Greg Van Avermaet of Nafi Thiam, maar wel David Goffin gaat met de eer lopen. Google verklaart dit succes door de grote populariteit van het tennis. Kirsten Flipkens (WTA-65) en Yanina Wickmayer staan immers ook in de top 10, respectievelijk op de zesde en tiende stek. Goffin dankt zijn topresultaat vermoedelijk aan zijn constante prestaties doorheen het hele jaar. Van Avermaet en Thiam moeten het daarentegen van bepaalde piekmomenten hebben.
Voor de sportfanaat was 2016 een jaar om van te smullen. Op het vlak van evenementen scoort het EK het hoogst. De Olympische Spelen komen op de tweede plaats, gevolgd door de Ronde van Frankrijk, Roland Garros en Wimbledon.
Google blijft onvoorstelbaar populair. “De dag van vandaag wordt er immers altijd en overal gezocht, zelfs als je met vrienden en familie voor de televisie zit”.

 

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws