Home » ATP » Goffin met stunt naar kwartfinale in Monte Carlo

Goffin met stunt naar kwartfinale in Monte Carlo

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin (ATP-15) heeft zich verzekerd van een plaats in de kwartfinale op het ATP-toernooi van Monte Carlo (Monaco, ATP 1 000). In twee sets stuntte hij tegen vijfde reekshoofd Alexander Zverev (ATP-6).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Goffin stond in zijn achtste finale in Monte Carlo tegenover vijfde reekshoofd Zverev. In de eerste ging onze landgenoot met knap tennis door de opslag van Zverev. Met een dropshot knokte hij zich naar een setbal en greep hij de set met 6-4.

(lees verder onder de tweet)

In de tweede set hielden Goffin en Zverev elkaar in evenwicht. Niemand kon breaken waardoor een tiebreak de beslissing bracht. Goffin miste eerst vier matchballen maar maakte het uiteindelijk toch af bij het vijfde matchpunt. Bekijk hieronder het knappe matchpunt!

(lees verder onder de tweet)

Voor Goffin is het de eerste zege tegen een top tienspeler sinds 2017. Zverev reageerde wel dat hij een lichte elleboogblessure had.

(lees verder onder de tweets)

In de kwartfinale neemt Goffin het op tegen de Brit Daniel Evans (ATP-33) die Novak Djokovic (ATP-1) verrassend huiswaarts stuurde. Het wordt hun tweede duel. Evans won op de ATP Cup van 2020 de eerste ontmoeting tegen Goffin.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS