Home » Grand Slam » Roland Garros » Goffin meteen in actie op eerste dag Roland Garros

Goffin meteen in actie op eerste dag Roland Garros

Goffin meteen in actie op eerste dag Roland Garros

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

25 mei staat in België vooral in het teken van de “moeder der verkiezingen”, maar in de tenniswereld zal de datum de geschiedenisboeken ingaan als de start van Roland Garros 2014, het tweede grandslamtoernooi van het jaar. Op die eerste dag komt al meteen een Belg in actie: David Goffin (ATP-105).

Goffin kon door het forfait van Janko Tipsarevic (ATP-118) op het nippertje de kwalificaties ontwijken. Tijdens de loting werd hij in de eerste ronde gekoppeld aan de Oostenrijker Jurgen Melzer (ATP-56). Die partij werd al meteen door heel wat kenners aangevinkt als mogelijk een van de leukste en spannendste matchen van de eerste ronde.

Jurgen Melzer stond in 2011 nog in de top 10 van het tennis, maar zijn leeftijd – hij werd donderdag 33 – begint steeds meer op zijn lichaam te wegen. Het gevolg is dat hij redelijk wisselvallig staat te spelen. Daardoor gleed hij steeds verder van de rankings af, tot een dieptepunt van plaatsje 73, enkele weken geleden. Roland Garros is echter altijd een van de favoriete toernooien geweest van de Oostenrijker. Zo bereikte hij er in 2010 zelfs nog de halve finales. En dat hij nog steeds over heel wat talent beschikt, bewijzen zijn overwinningen tegen John Isner (ATP-11) en Marin Cilic (ATP-26) op het toernooi van Rome. In Muchen verloor hij dan weer verrassend tegen de nummer 150 van de wereld, en vorige week moest hij nog zijn meerdere erkennen in de nummer 104.

David Goffin aan de andere kant, brak twee jaar geleden exact op deze plaats door, door het als lucky loser Roger Federer bijzonder moeilijk te maken in de vierde ronde. Sindsdien werkt hij hard om aan de top te komen, maar zijn niveau blijft wat wisselvallig om een vaste waarde in de top 100 te worden. Het is echter al langer bekend dat de Luikenaar zich meer dan in zijn sas voelt op grote courts in wedstrijden waarin hij duidelijk als underdog start. En ook dat zal zondag het geval zijn: Melzer won namelijk beide onderling duels.

Verder is het zondag uitkijken naar kanonnen Radwanska (WTA-3), Federer (ATP-4) en Serena Williams (WTA-1), die alle drie hun eerste ronde afwerken. Maar de match to watch is toch de partij tussen veterane Venus Williams (WTA-30) en opkomend talent Belinda Bencic (WTA-80). De amper 17-jarige Zwitserse won vorig jaar de juniorentitel in Parijs en liet dit jaar al enkele mooie prestaties optekenen, bijvoorbeeld door in Charleston Sara Errani (WTA-11) uit te schakelen. Deze clash tussen de generaties zal vooral bepaald worden door de motivatie die de oudste van de Williams-zusjes nog kan opbrengen. Bencic zal alvast enorm gemotiveerd zijn om aan te tonen dat zij de belichaming van de generatiewissel is.

Ten slotte staat op zondag ook de loting voor het dubbelspel van zowel de mannen als de vrouwen op het programma.

[alert type=”info” title=”Programma dag 1″]

R1: David Goffin (ATP-106) vs. Jurgen Melzer (AUT | ATP-56)
Court 3, 4de partij vanaf 11.00 uur

Match to watch
R1: Belinda Bencic (SUI | WTA-80) vs. [29] Venus Williams (USA | WTA-30)
Court Suzanne Lenglen, 2de partij vanaf 11.00 uur

 

Het volledige programma van dag 1 kan je hier vinden[/alert]

 

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws