Home » ATP » Goffin meteen onderuit in Rosmalen, wedstrijd van Bergs gestaakt door de regen

Goffin meteen onderuit in Rosmalen, wedstrijd van Bergs gestaakt door de regen

Goffin meteen onderuit in Rosmalen, wedstrijd van Bergs gestaakt door de regen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-109) is er niet in geslaagd om zijn eerste graswedstrijd van het seizoen te winnen op de Libéma Open (Nederland, ATP 250). De wedstrijd van Zizou Bergs (ATP-81) werd na de eerste set stilgelegd.

Goffin mocht, met enige uren vertraging door het slechte weer, aan de bak tijdens de eerste wedstrijd op Centre Court. In de eerste ronde moest de Luikenaar aan de bak tegen de jonge Italiaan Luca Nardi (ATP-73).

Goffin liep 3-0 uit in de eerste set, maar moest uiteindelijk met 5-7 het hoofd buigen. In de tweede set sloeg Nardi een kloofje, Goffin kwam nog terug maar op het eind trok de Italiaan opnieuw met 5-7 het laken naar zich toe. De wedstrijd duurde iets meer dan twee uur.

(lees verder onder de post op X)

Bergs pakt eerste set tegen ex-winnaar

Zizou Bergs - © Leo Stolck (Tennisplaza)
Zizou Bergs – © Leo Stolck (Tennisplaza)

Bergs maakte maandag voor het eerst zijn opwachting in de top honderd, onze landgenoot rukte op naar de 81e plaats na zijn knap parcours in Parijs.

Onze landgenoot moest het, in moeilijke omstandigheden, opnemen tegen de Nederlander Tim Van Rijthoven (NR), die in 2022 het toernooi won. Beide spelers waren aan elkaar gewaagd, maar Bergs was net iets beter op de beslissende momenten. Onze landgenoot pakte de eerste set met 6-4, waarna het duel gestaakt werd door de regen.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws