Home » Xtra » Goffin: “Mijn generatie gaat nog veel titels winnen”

Goffin: “Mijn generatie gaat nog veel titels winnen”

Goffin: “Mijn generatie gaat nog veel titels winnen”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-78) zette de voorbije weken België weer op de tenniskaart en bekroonde zijn uitstekende vorm met een allereerste ATP-titel in Oostenrijk. Zijn twintig zeges en vier toernooioverwinningen op rij bleven ook de ATP niet onopgemerkt. De Association of Tennis Professionals publiceerde zaterdag zelfs een heus interview met de Belg op haar website.

Hoe heb je naar je eerste ATP-finale toegeleefd wetende dat je tegenstander ook zijn eerste finale speelde?
“Ik heb mijzelf vooral geen druk opgelegd en ben relaxed aan de partij begonnen. Ik had niets te verliezen want Dominic (Thiem, nvdr.) stond al een hele week goed te spelen. Ik had op mijn beurt al negentien wedstrijden op rij gewonnen en had dus veel vertrouwen.”

Je lijkt wel onoverwinnelijk tegenwoordig…
“Ik had drie Challengertoernooien in de benen en dus was ik een beetje moe, maar op fysiek vlak voelde ik mij fit. Ik bekijk alles altijd wedstrijd per wedstrijd. De voorbije week speelde ik al goed van in het begin van het toernooi, dus het was gewoon fantastisch dat ik op het einde de kers op de taart kon zetten met de titel.”

Hoe verklaar je die ongelofelijke zegereeks?
“Eerlijk? Ik kan zelf amper geloven wat ik de voorbije weken heb verwezenlijkt. Een maand geleden speelde ik mijn eerste Challenger met de bedoeling om vertrouwen op te doen. Nu heb ik vier toernooien op rij gewonnen. Dit is gewoon te gek voor woorden.”

In 2012 bereikte je de vierde ronde op Roland Garros, nu haal je een ATP-titel binnen. Hoe vergelijk je die twee memorabele momenten?
“Niet, want het zijn twee verschillende dingen. Mijn prestatie op Roland Garros was fantastisch, maar uiteindelijk heb ik dat toernooi niet gewonnen. Nu win ik in Kitzbühel en kan ik amper geloven dat ik een trofee in mijn handen heb.”

Je bent al de vijfde speler die geboren is in de jaren 90 die dit seizoen een toernooi op zijn naam schrijft. Is er een nieuwe generatie aan het opzetten?
“Ik ben er zelfs van overtuigd dat die nieuwe generatie een hele straffe is. Als je ziet hoe Grigor (Dimitrov, nvdr.) op Wimbledon presteerde, dat was gewoon ongelofelijk. Mijn generatie gaat sowieso nog veel titels winnen, daar ben ik zeker van.”

Jouw beste resultaten zette je tot nog toe neer op gravel. Is dat jouw favoriete ondergrond?
“Het klopt dat ik vooral goed presteer op gravel en ik speel al op die ondergrond van toen ik nog heel jong was, maar ik weet mij op elk soort van terrein te redden, hoor. Mijn voorkeur gaat zelfs uit naar hardcourt.”

Wie helpt jou in je carrière het meest vooruit?
“Met mijn nieuwe coach Thierry (Van Cleemput, nvdr.) heb ik de laatste tijd énorm veel vooruitgang geboekt. Daarnaast krijg ik ook heel veel steun van mijn vriendin (Stéphanie Tuccitto, nvdr.) die er altijd voor mij is. Na de finale in Kitzbühel heb ik haar meteen gebeld en ze was dolgelukkig.”

Naar welke spelers keek je op toen je opgroeide?
“Roger Federer, Pete Sampras en Lleyton Hewitt zijn spelers die ik enorm bewonder voor hun vechtlust. Ook zijn zij zowel op als naast het veld fantastische persoonlijkheden. Dat is wat echte kampioenen typeert.”

Ben je nog te stoppen dit seizoen?
(lacht) “Ik ga er alleszins alles aan doen om fit te blijven. Ik heb geen punten meer te verdedigen omdat ik vorig jaar geblesseerd was, dus hoop nog goed te kunnen presteren op enkele grote toernooien.”

[alert type=”info” title=”First-time winner spotlight: David Goffin”]Het originele, Engelstalige, interview kunt u lezen op de website van de ATP.[/alert]

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws