Home » ATP » Goffin mist nipt zege in thriller tegen Nadal

Goffin mist nipt zege in thriller tegen Nadal

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

In een marathonmatch moest David Goffin (ATP-60) nipt het onderspit delven tegen Rafael Nadal (ATP-4) in de achtste finale op het ATP-toernooi van Madrid (Spanje, ATP 1 000).

Nadat Goffin vier matchen op rij won in Madrid, moest hij in de achtste finale aan de bak tegen nummer vier Nadal. Onze landgenoot begon met een break aan de eerste set maar Nadal keerde terug en greep de set met 6-3.

In de tweede set leek Nadal op weg naar de zege maar Goffin redde twee matchballen. De Luikenaar ging met knap tennis op en over Nadal en pakte de set met 7-5.

(lees verder onder de tweet)

De derde set werd een stijd op hoog niveau. Beide spelers hielden elkaar in evenwicht waardoor een tiebreak de beslissing bracht.

In de tiebreak nam Nadal met 4-1 de sterkste start maar Goffin knokte zich terug tot een 6-4 voorsprong. Onze landgenoot kon zijn twee matchballen niet benutten.

Vervolgens werkte Goffin met een sterke service nóg één matchpunt weg maar hij kon zelf zijn twee extra matchpunten ook niet benutten. Een nipte bal buiten kostte Goffin uiteindelijk de zege. Nadal pakte de tiebreak met 11-9 en triomfeerde na een thriller van 3 uur en 9 minuten.

(lees verder onder de tweets en de Instagrampost)

Voor Nadal volgt er in de kwartfinale in Madrid een duel met zijn landgenoot Carlos Alcaraz (ATP-9) of de Brit Cameron Norrie (ATP-11).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS