Home » European Open » Goffin mist twee matchballen en finale European Open

Goffin mist twee matchballen en finale European Open

Goffin mist twee matchballen en finale European Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-12) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de finale van de European Open (Hardcourt, € 635 645). In een wisselvallige finale gaf hij zijn comfortabele voorsprong weg en liet hij Diego Schwartzman (ATP-77) juichen.

Na de moeizame zege van Richard Gasquet (ATP-19) tegen Kyle Edmund (ATP-43), maakten de talrijk toegekomen Belgische fans zich klaar voor de halve finale van hun held, David Goffin. Het topreekshoofd klopte zijn tegenstander Schwartzman vorig jaar nog in de halve finale van de Davis Cup. De 24-jarige kleine Schwartzman (1,70 meter) begon vol vertrouwen aan de partij, na zijn stunt tegen vierde reekshoofd Pablo Cuevas (ATP-22).

Goffin startte de match met een break maar moest meteen terug zijn opslag inleveren. In een wisselende eerste set keerden de kans voortdurend, met eerst een 4-2-voorsprong voor Goffin en daarna een remonte van Schwartzman. Bij een 5-4-achterstand moest een zwak serverende Goffin twee setballen redden. Twee spelletjes later benutte Schwartzman wel zijn derde setpunt. De kleine Argentijn liet Goffin lopen en greep de set met een smash na 1 uur tennis. Op het scorebord stond 7-5 voor Schwartzman.

In de tweede set bleef Schwartzman imponeren met zijn fysieke uithoudingsvermogen. In uitputtende lange rally’s geraakte Goffin uiteindelijk toch door het pantser van de Argentijn. Hij realiseerde de break bij 1-1. Met de steun van de fans vond de Belg het vertrouwen terug. Nu domineerde hij de rally’s, brak een tweede keer en snelde naar 5-1. Goffin gunde zijn tegenstrever nog een spelletje en kwam langszij met 6-2.

De derde set werd een ware thriller. Goffin nam het voortouw en ging naar een 5-3-voorsprong. De Belg serveerde bij 5-4 voor de match en liet twee matchballen liggen. Schwartzman ruikte zijn kans en keerde terug in de partij. De Argentijn knokte zich naar 6-5 en toen moest Goffin serveren om een tiebreak uit de brand te slepen. Goffins maakte veel fouten in dit beslissende spel en gaf Schwartzman zo drie matchballen cadeau. Het eerste matchpunt was meteen raak en zo eindigde de dag in mineur. Na 2 uur en 23 minuten kon Schwartzman juichen met 7-5, 2-6 en 7-5.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws