Home » Geen categorie » Goffin moeizaam voorbij Sugita in Montréal

Goffin moeizaam voorbij Sugita in Montréal

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op het ATP Masterstoernooi van Montréal (Canada, $ 4 662 300) heeft David Goffin (ATP-13) zich niet zonder moeite geplaatst voor de tweede ronde. Hij had drie sets nodig tegen Yuichi Sugita (ATP-46). 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

De 28-jarige Japanner kent een goed 2017. Hij won dit jaar zijn eerste ATP-toernooi in Antalya en daarnaast kon hij drie challengertitels op zijn naam schrijven. Vandaag was hij niet opgewassen tegen Goffin die nog op zoek is naar zijn beste vorm. De Belg stelde na een verloren eerste set, orde op zaken. In die eerste manche leidde hij met 4-2, maar won daarna slechts vijf punten in de volgende vier games. In de tweede set won hij vijf games op rij, maar in de beslissende manche was het verschil minder groot. Na één uur en 44 minuten stond de 4-6, 6-1, 6-4 eindstand vast.

Zijn volgende tegenstander wordt het jonge Koreaanse talent Hyeon Chung (ATP-56). Goffin won de enige eerdere ontmoeting met deze #NextGenspeler vorig jaar in twee sets.

Thiem alweer onderuit

Derde reekshoofd Dominic Thiem (ATP-7) kende alweer een vroege exit. Hij liet vier wedstrijdpunten liggen tegen de Argentijn Diego Schwartzman (ATP-36) die hiermee zijn eerste zege tegen een top tienspeler binnenhaalde. De setstanden waren 6-4, 6-7 (7) en 7-5.

 

 

koen

koen

MEER NIEUWS