Home » Geen categorie » Goffin moet één set zwoegen tegen Donskoy

Goffin moet één set zwoegen tegen Donskoy

Goffin moet één set zwoegen tegen Donskoy

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-12) heeft de eerste horde genomen op het ATP-toernooi van Shenzhen (China, $ 666 960). Het tweede reekshoofd nam in twee sets de maat van Evgeny Donskoy (ATP-88), 7-6 (5) 6-3.

Goffin was in de eerste ronde vrij en wachtte op de winnaar van het duel tussen Donskoy en Akira Santillan (ATP-163). De Rus kon pas na een tiebreak in de derde set afstand nemen van de Australische wildcard en trakteerde zich zo op een duel tegen ‘La Goff’.

Donskoy verkocht zijn huid duur en gaf in de hele eerste set op zijn eigen opslag slechts drie puntjes prijs. Hij liet vier love games optekenen en dwong een tiebreak af. Ook daarin was het verschil tussen beide heren niet groot. Een makkelijke misser en een dubbele fout bij 5-5 kostte de Rus uiteindelijk de set.

In het tweede bedrijf was het beste van de soep bij het nummer 88 van de wereld. Goffin ging door de opslag van zijn tegenstander in het vierde spelletje en serveerde de match bij 5-3 eenvoudig uit.

In de kwartfinales treft onze landgenoot de Amerikaan Donald Young (ATP-61) die de Fransman Jeremy Chardy (ATP-86) naar huis stuurde met 7-6 (5) en 6-4 cijfers. Bij een mogelijke halve finale staat de Zwitser Henri Laaksonen (ATP-107) of de Chinees Zhizhen Zhang (ATP-495) dan tegenover hem. Op papier een unieke mogelijkheid om minstens de finale te bereiken in Shenzhen.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Steven Gijbels

Steven Gijbels

Meer nieuws