Home » Geen categorie » Goffin moet noodgedwongen opgeven in halve finale Rotterdam

Goffin moet noodgedwongen opgeven in halve finale Rotterdam

Goffin moet noodgedwongen opgeven in halve finale Rotterdam

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Geen tweede opeenvolgende finale voor David Goffin (ATP-7) op het ATP-toernooi van Rotterdam (Nederland, € 1 996 245). Onze landgenoot moest in zijn partij tegen Grigor Dimitrov (ATP-5) de handdoek gooien in de tweede set nadat hij een bal in het oog kreeg.

Van de voorgaande zes ontmoetingen wist Goffin er amper eentje te winnen, al was dat wel uitgerekend in Rotterdam. Vorig jaar versloeg onze landgenoot Dimitrov in de kwartfinales in drie sets (6-4, 1-6 en 6-3). Al werd snel duidelijk dat dit duel een ander verhaal zou worden. De Bulgaar startte uitstekend en greep Goffin meteen bij de keel. Met agressief en foutloos tennis liep Dimitrov snel uit naar 1-4. Het signaal voor ‘La Goff’ om wat terug te doen, al ontbrak het hem vooral aan efficiëntie (0 op 6 breakkansen) waardoor een spannende eerste set na 50 minuten voor de Bulgaar was, 3-6.

Op naar de tweede set dan maar, al werd dat er eentje in mineur. Bij het eerste punt in het tweede game kreeg Goffin de bal via zijn racket ongelukkig in het gezicht. De fysio kwam ter plaatse en onze landgenoot zocht de catacomben op. Al snel bleek dat Goffin niet meer zou terugkeren. Bijzonder sneu en dus Dimitrov naar de finale. Daarin wacht de winnaar van het duel tussen Roger Federer (ATP-2) en lucky loser Andreas Seppi (ATP-81).

David Goffin - © Tennisplaza
David Goffin – © Tennisplaza

 

Steven Gijbels

Steven Gijbels

Meer nieuws