Home » ATP » Goffin moet strijd staken met opgave in Sydney

Goffin moet strijd staken met opgave in Sydney

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin (ATP-45) moest door een blessure opgeven in de kwartfinale tegen Andy Murray (ATP-135) op het ATP-toernooi van Sydney (Australië, ATP 250).

Achtste reekshoofd Goffin won in Sydney vlot zijn eerste tweede partijen en moest in de kwartfinale aan de bak tegen Murray die tweede reekshoofd Nikoloz Basilashvili (ATP-23) versloeg. Ze speelden hun zevende duel tegen elkaar. Goffin kon nog nooit winnen tegen de Schot.

Murray kon meteen breaken en bleef zijn voorsprong behouden. Goffin klampte aan en liet soms mooie winners zien maar had een hoge foutenlast en stond niet met veel vertrouwen op de baan. Bij een 5-2-achterstand kreeg onze landgenoot een medische time-out voor een blessure aan de achterkant van zijn linkerknie.

Murray ging een tweede keer door Goffins opslag en greep de set met 6-2. Onze landgenoot besliste om op te geven waardoor Murray doorstoot naar de halve finale. Daarin speelt Murray tegen de Amerikaan Reilly Opelka (ATP-25). Het is nog onduidelijk hoe ernstig Goffins blessure is en of zijn deelname aan de Australian Open in het gedrang komt.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS