Home » European Open » Goffin na nederlaag op European Open: “Gasquet speelde super vandaag”

Goffin na nederlaag op European Open: “Gasquet speelde super vandaag”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin (ATP-58) heeft gereageerd op zijn nederlaag tegen Richard Gasquet (ATP-82) op de European Open (Antwerpen, ATP 250).

Goffin moest in de kwartfinale in Antwerpen het onderspit delven tegen de Franse veteraan Gasquet. Achteraf gaf onze landgenoot lof aan zijn tegenstander: “Richard speelde een solide partij vandaag. Ik denk dat hij zijn beste match van het toernooi speelde. Hij serveerde sterk en imponeerde met slice.”

Goffin denkt dat hij in een derde set kans had om de partij winnend af te sluiten: “In het begin was het niet gemakkelijk maar ik serveerde in de tweede set steeds beter en beter. In de tiebreak sloeg ik bij 5-5 een super punt maar helaas kon ik de tiebreak niet winnen. Ik denk dat een derde set interessant zou geweest zijn.”

Ondanks zijn uitschakeling blikt onze landgenoot toch nog tevreden terug op zijn toernooi: “Over het algemeen was mijn toernooi positief. Ik slaagde er uiteindelijk in om te winnen in de eerste ronde en speelde in de tweede ronde een sterke partij tegen een speler uit de top twintig.”

Volgende week trekt de Luikenaar naar Basel waar hij met een wildcard op de hoofdtabel zal staan. Daarna hoopt hij nog deel te nemen aan het ATP 1000-toernooi van Paris-Bercy.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS

Magali Kempen - © Leo Stolck

Kempen stunt tegen Van Uytvanck in Angers

Magali Kempen (WTA-224) heeft de tweede ronde bereikt op het WTA 125-toernooi van Angers ($ 115 000). In een Belgische wedstrijd ging ze verrassend voorbij derde reekshoofd Alison Van Uytvanck (WTA-55).

LEES MEER