Home » Grand Slam » Goffin na nieuwe nederlaag: “Ik probeer te vechten, maar mentaal is het moeilijk”

Goffin na nieuwe nederlaag: “Ik probeer te vechten, maar mentaal is het moeilijk”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin (ATP-13) kon ook in de eerste ronde van Roland Garros (Frankrijk, Grand Slam) niet overtuigen, met een zoveelste roemloze exit tot gevolg. De Luikenaar beseft dat het beter moet, maar kampt naar eigen zeggen vooral met een gebrek aan zelfvertrouwen.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

“Ik was erg gespannen voor de wedstrijd en begon daardoor heel slecht. Ik had moeite om in de partij te komen”, zucht Goffin. “De tweede en derde set waren beter, maar het was te laat. Ik mag een wedstrijd niet op zo’n manier beginnen, een eerste set cadeau geven…”

Gebrek aan vertrouwen

Volgens Goffin is een gebrek aan vertrouwen de grote boosdoener. “Als ik minder zelfvertrouwen heb, maak ik fouten en slechte keuzes. Musetti (ATP-76) was beter op de belangrijke momenten. Ik had kansen in de derde set, maar ik gaf niet thuis op de sleutelmomenten door mijn gebrek aan vertrouwen.”

“Op training gaat het goed. Ik kan niet beter trainen dan wat ik nu doe”, gaat de Luikenaar verder. “Eén of twee overwinningen zouden goed doen, maar mijn blessure (die Goffin opliep op het toernooi van Barcelona (Spanje, ATP 500), n.v.d.r.) heeft mijn ritme verstoord. Ik heb plezier op de baan, zeker als er supporters in de tribune zitten. Ik probeer te vechten, maar ik pieker te veel. Mentaal is het moeilijk.”

Goffin keert nu terug naar zijn thuisbasis in Monaco waar hij opnieuw aan het trainen zal slaan. “Ik blijf aanklampen en hoop me goed te kunnen voorbereiden op het grasseizoen.”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS