Home » Grand Slam » Goffin na vroegtijdige uitschakeling op Roland Garros: “Ik ben niet gemotiveerd, ik heb geen energie”

Goffin na vroegtijdige uitschakeling op Roland Garros: “Ik ben niet gemotiveerd, ik heb geen energie”

Goffin na vroegtijdige uitschakeling op Roland Garros: “Ik ben niet gemotiveerd, ik heb geen energie”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-12) zit in een dip. Zo blijkt toch uit zijn gelaten reactie op zijn verlies in de eerste ronde van Roland Garros (Frankrijk, Grand Slam). “Het was een slechte wedstrijd, ik was niet aanwezig”, klinkt het.

Goffin had geen makkelijke loting en wist op voorhand dat hij het niet cadeau zou krijgen tegen Jannik Sinner (ATP-74). “We hebben al veel getraind samen en ik weet hoe goed hij is. Hij is een groot speler, maar dan nog was het geen goede wedstrijd van mijn kant.”

“Ik was niet aanwezig. Het is vooral een mentaal probleem, want op training raak ik de ballen goed. Ik voel me een beetje moe en ben niet gemotiveerd. Die zaken wegen zwaar door in mijn spel. Als ik de energie niet heb, de vlam er niet is, dan heb ik niets om dat te compenseren.”

Beslissingen nemen

De Luikenaar vreest dat hij nog een lang seizoen voor de boeg heeft. “Wat mij voornamelijk demotiveert zijn de vele testen voor elk toernooi en de verschillende regels per land. Ik ga bepaalde beslissingen moeten nemen voor de drie à vier toernooien die mij dit jaar nog resten.”

“Of ik dit gevoel ooit eerder had in mijn carrière? Ik weet het niet. Waarom ik niet gemotiveerd ben om toernooien te spelen na maanden van lockdown? Dat weet ik ook niet. Het is ingewikkeld, maar momenteel kan ik me niet honderd procent op tennis concentreren. Ik hoop dat het betert en dat ik opnieuw een goed gevoel uit mijn trainingen kan halen.”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws