Home » Geen categorie » Goffin na ware slijtageslag voorbij Australische qualifier

Goffin na ware slijtageslag voorbij Australische qualifier

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin (ATP-11) heeft zich op het ATP-toernooi van Tokio (Japan, $ 1 706 175) met de nodige moeite verzekerd van een plaats bij de laatste acht. Onze landgenoot leek weer last te hebben van zijn knie, maar rekende in drie sets toch af met Matthew Ebden (ATP-139).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Ebden knokte zich via de kwalificaties op de hoofdtabel in Tokio en schakelde in de vorige ronde opslagkanon Ivo Karlovic (ATP-49) uit. De 29-jarige Australiër had duidelijk vertrouwen getankt en greep Goffin met agressief tennis meteen bij de keel. Mede omdat de opslag van ‘La Goff’ sputterde – vier dubbele fouten in de eerste set – en zijn knie weer leek op te spelen, liep Ebden in geen tijd uit naar een 0-5 voorsprong. Onze landgenoot deed nog wel iets terug, maar leverde bij 2-5 opnieuw zijn opslag in, 2-6.

Aan opgeven wilde het nummer 11 van de wereld echter niet denken. Hij stak een tandje bij en haalde een felbevochten tweede set, die 50 minuten duurde, binnen met 7-5. In het derde bedrijf leek Goffin snel zijn schaapjes op het droge te hebben. Met een dubbele break op zak mocht hij bij 5-2 (en bij 5-4) serveren voor matchwinst. Ebden gooide echter zijn laatste troeven op tafel en sleepte er met formidabel tennis een allesbeslissende tiebreak uit. Daarin rechtte Goffin opnieuw de rug en liet hij de Australiër geen kans. Met een snoeiharde forehand bezegelde hij het pleit na bijna twee en een half uur, 7-6 (1).

In de kwartfinales neemt Goffin het op tegen Richard Gasquet (ATP-30). De 32-jarige Fransman won in twee sets van Yen-Hsun Lu met 6-0 en 7-6 (5).

 

Steven Gijbels

Steven Gijbels

MEER NIEUWS