Home » Grand Slam » Roland Garros » Goffin naar de derde ronde op Roland Garros

Goffin naar de derde ronde op Roland Garros

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De Belgische nummer één David Goffin (ATP-12) heeft zich geplaatst voor de derde ronde van Roland Garros. Hij was in vier sets te sterk voor de Oekraïner Sergiy Stakhovsky (ATP-123). 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Stakhovsky moest zich voor de hoofdtabel plaatsen via de kwalificaties en was in zijn eerste ronde te sterk voor de ruim 60 plaatsen hoger gerangschikte Yen-Hsun Lu (ATP-60). Het was al de vierde keer dat Goffin en Stakhovsky het tegen elkaar moesten opnemen. De Belg leidde met 3-0 in onderlinge ontmoetingen.

Ook vandaag was Goffin te sterk voor de Oekraïner. De Belg serveerde solide in de openingsset en moest geen enkel breakpunt toestaan. Zelf slaagde hij erin om twee breaks te scoren en zo op een set voorsprong te komen. In de tweede manche moest Goffin twee breakpunten op zijn eigen opslag wegwerken maar creëerde veel kansen op de service van Stakhovsky. Hij had aan één break voldoende om de tweede set te nemen.

In de derde set vocht Stakhovsky terug en ging in het zesde game door de opslag van Goffin. De Oekraïner zette door en won de derde manche. De Belg herpakte zich in de vierde set en serveerde een pak beter. Hij had genoeg aan één breakpunt om de beslissende break te maken. Na 2u33 was de overwinning van Goffin een feit. De setstanden waren 6-2, 6-4, 3-6 en 6-3. Hij moet het nu opnemen tegen de winnaar van het duel tussen Ivo Karlovic (ATP-24) en Horacio Zeballos (ATP-65).

 

koen

koen

MEER NIEUWS