Home » Geen categorie » Goffin naar de finale na een spannende wedstrijd

Goffin naar de finale na een spannende wedstrijd

Goffin naar de finale na een spannende wedstrijd

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

In de Bulgaarse hoofdstad Sofia is David Goffin (ATP-11) er in geslaagd om de finale te bereiken. In een spannende wedstrijd was hij te sterk voor Roberto Bautista Agut (ATP-16).

Goffin stond voor een moeilijke opgave: Bautista Agut is de titelverdediger in Sofia en staat goed te spelen in 2017. De Spanjaard won in Chennai zijn vijfde ATP-titel en haalde de vierde ronde op de Australian Open. Onze Belg kon zelfs nog nooit eerder van de Spanjaard Bautista Agut winnen.

(null)

(null)


In de openingsset moest Goffin zijn meerdere erkennen in de 28-jarige Spanjaard die de Belg één keer meer kon breaken. De eerste set ging naar Bautista Agut met 5-7. In de tweede set kon Goffin, ondanks zijn minder goed draaiende opslag, toch als eerste door de opslag van Bautista Agut gaan. Daarmee had hij genoeg om de tweede set te winnen met 6-4 en zo een derde set af te dwingen.

In een spannende derde set kwam Goffin op een break voorsprong maar kon deze voorsprong niet vasthouden. In de tiebreak hield Goffin het hoofd koel en kon al snel een klein kloofje slaan. Deze voorsprong gaf hij niet meer af en haalde na een zware wedstrijd van 2u44 de winst binnen met 5-7, 6-4 en 7-6(3).

(null)

(null)

Thuisspeler Dimitrov of verrassing Basilashvili?

Dit wordt de zevende finale van een ATP-toernooi voor Goffin. De laatste keer dat hij nog eens een finale kon winnen dateert al van september 2014. In de finale komt Goffin uit tegen thuisspeler Grigor Dimitrov (ATP-13) of de verrassing van het toernooi Nikoloz Basilashvili (ATP-87). Deze laatste knikkerde in de tweede ronde eerste reekshoofd Dominic Thiem (ATP-8) uit het toernooi.

koen

koen

Meer nieuws