Home » Geen categorie » Goffin naar eerste ATP-finale in Kitzbühel

Goffin naar eerste ATP-finale in Kitzbühel

Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

David Goffin (ATP-78) heeft zich op de bet-at-home Cup in Kitzbühel (ATP 250, € 426 605) verzekerd van een plaats in de finale door de Argentijn Maximo Gonzalez (ATP-104) te verslaan in drie sets.

Ook de 31-jarige Gonzalez kon de zegereeks van Goffin niet stoppen. De 23-jarige Luikenaar boekte al zijn 19e overwinning op rij. Hij moest in deze partij wel zijn eerste set uit handen geven en won 38 van zijn laatste 39 sets.

Goffin had het in de eerste set knap lastig tegen de Argentijnse kwalificatiespeler en verloor de set met 7-5. Maar de 23-jarige Belg keerde het tij en won de twee volgende sets met 6-4 en 6-3. Goffin kon terugvallen op een sterke service. Hij sloeg acht aces en won 75% van de punten op zijn eerste opslag. De wedstrijd duurde 2 uur en 23 minuten.

De tegenstander van Goffin in de finale is het 20-jarige Oostenrijkse talent Dominic Thiem (ATP-50). Voor hem is het eveneens zijn eerste ATP-finale, maar hij zal het thuispubliek wellicht aan zijn kant hebben. Thiem verraste in mei van dit jaar op de Mutua Madrid Open door Wawrinka (ATP-4) te verslaan in drie sets. Goffin en Thiem speelden dit jaar twee maal eerder tegen elkaar. Beide confrontaties werden gewonnen door onze landgenoot.

Filip Dewulf is de enige Belg die in 1997 het ATP-toernooi van Kitzbühel op zijn naam kon schrijven. Krijgen we 17 jaar later opnieuw een Belgische winnaar op het Oostenrijkse gravel?