Home » Geen categorie » Goffin naar hoofdtabel in Monte Carlo

Goffin naar hoofdtabel in Monte Carlo

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin (ATP-106) heeft zich gekwalificeerd voor de hoofdtabel op het ATP-toernooi van Monte Carlo (€2 884 675). Hij haalde het achtereenvolgens van Denis Istomin en Stephane Robert. 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

In de eerste kwalificatieronde moest Goffin het opnemen tegen Denis Istomin, 56e op de wereldranglijst en als 1e reekshoofd ingeschat in de kwalificaties. De Oezbeek kwam echter niet topfit aan de start en moest bij een 6-4 en 2-1-stand in het voordeel van onze landgenoot de handdoek in de ring gooien.

Zondag begon Goffin als een bezetene aan zijn tweede partij. In de eerste set gunde hij zijn tegenstander Stephane Robert (ATP-86) geen enkel spelletje. De Fransman, 14e reekshoofd in de kwalificaties, kwam daarna beter in de wedstrijd, maar Goffin haalde het uiteindelijk in drie sets: 6-0 4-6 en 6-3.

In de eerste ronde ontmoet onze landgenoot de Spanjaard Tommy Robredo, 14e op de wereldranglijst en 11e reekshoofd in Monte Carlo.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS

Roberto Bautista Agut - © Richard van Loon (tennisfoto.net)

Vierde reekshoofd onderuit op European Open

Vierde reekshoofd Roberto Bautista Agut (ATP-20) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de kwartfinale op de European Open in Antwerpen (België, ATP 250). De Hongaar Marton Fucsovics (ATP-39) was in drie te sterk voor de 33-jarige Spanjaard.

LEES MEER