Home » Geen categorie » Goffin naar laatste kwalificatieronde in Marokko

Goffin naar laatste kwalificatieronde in Marokko

Goffin naar laatste kwalificatieronde in Marokko

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-105) heeft zich zonder moeite geplaatst voor de laatste kwalificatieronde van de Grand Prix Hassan II (€ 426 605), het ATP-250-toernooi in Marokko. In die laatste ronde speelt hij tegen Marco Cecchinato (ATP-172).

In Casablanca is David Goffin voor het eerst aan het werk op het professionele circuit zonder ex-coach Reginald Willems. In de kwalificaties merkt hij echter weinig van die afwezigheid. Als vierde reekshoofd won hij in de eerste ronde met twee keer 6-2 makkelijk van de Italiaan Gianluca Naso (ATP-277).

In de tweede ronde werd het zo mogelijk nog makkelijker. De Duitser Richard Becker (ATP-388) kon amper drie games winnen. Hoewel La Goff slechts 29 % (!) van zijn eerste services binnen geslagen kreeg, was hij toch oppermachtig op zijn eigen opslag. Hij moest geen enkel breakpunt wegwerken, terwijl hij er zelf in overvloed kreeg. Vier van de zes verzilverde de Belg er ook en daarmee zette hij de 6-1 6-2-score op het bord.

Goffin moet nog een ronde overleven om de hoofdtabel te bereiken. In die laatste ronde wacht opnieuw een Italiaan: Gianluca Naso. Goffin en Naso speelden nooit eerder tegen elkaar. Op de hoofdtabel wacht Federico Delbonis (ATP-43), Igor Sijsling (ATP-55), Jiri Vesely (ATP-67) of Filippo Volandri (ATP-82) de winnaar op.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws