Home » Geen categorie » Goffin naar tweede ronde challenger Irving

Goffin naar tweede ronde challenger Irving

Goffin naar tweede ronde challenger Irving

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin heeft zich in het Amerikaanse Irving geplaatst voor de tweede ronde van het challengertoernooi Irving Tennis Classic ($ 125 000 +H). Hij zette in zijn openingspartij Rajeev Ram opzij.

David Goffin (ATP-95) blijft na zijn blessure in het begin van het jaar een beetje op de sukkel. Enkele keren was hij al kort bij de uitschakeling van grote namen, maar telkens liep het ergens mis. En op die manier blijven de kleine overwinningen opgevolgd worden door jammere verliespartijen. Daarom besloot Goffin om tussen Indian Wells en Miami nog even het kleinere challengertoernooi van Irving mee te pikken.

Daar kwam hij in de eerste ronde uit tegen de Amerikaan Rajeev Ram (ATP-141), die een wildcard kreeg van de organisatie. In de eerste set was het duidelijk de Belg die het voor het zeggen had. Ram kreeg amper kansen om in zijn spel te komen en Goffin pakte dan ook simpel de eerste set: 6-1. In de tweede set was Ram het tempo van La Goff al beter gewoon, en ging hij wel goed mee in de rally’s. Goffin kon geen definitieve kloof slaan en dus moest er een tiebreak aan te pas komen. Daarin was het echter opnieuw David Goffin die oppermachtig was. Ram kreeg nog welgeteld 1 punt, maar moest het daar bij laten: 7-1.

In de tweede ronde moet Goffin de baan op tegen een andere Amerikaan: Tim Smyczek (ATP-105). Die boekte een zege nadat zijn tegenstander de handdoek in de ring gooide. Goffin en Smyczek speelden nooit eerder tegen elkaar.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws