Home » Geen categorie » Goffin naar tweede ronde in Bazel

Goffin naar tweede ronde in Bazel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin (ATP-17) heeft zich op de Swiss Indoors in Bazel (€ 1.575.295) geplaatst voor de tweede ronde. Hij haalde het in drie sets van de Italiaan Andreas Seppi (ATP-27).

Goffin heeft heel wat punten te verdedigen in Bazel. Vorig jaar bereikte hij er de finale, waarin hij verloor van de grote favoriet en thuisspeler Roger Federer.

Achtste reekshoofd Goffin is het sterk bezette toernooi vandaag gestart met een zege. In de eerste ronde lootte hij de nummer 27 van de wereld, Andreas Seppi. Begin deze maand haalde onze landgenoot het vlot van de Italiaan met 6-2 en 6-3 op de China Open in Beijing.

Vandaag had Goffin het moeilijker om Seppi van zich af te schudden. De eerste set moest de Belg nog aan de 31-jarige Seppi laten met 6-3. In de tweede en derde set stelde de 24-jarige Goffin orde op zaken en haalde hij het met twee maal 6-4.

In de tweede ronde neemt Goffin het op tegen de Franse kwalificatiespeler Adrian Mannarino (ATP-40). Drie jaar geleden won onze landgenoot het enige onderlinge duel met 6-2 1-0 en opgave.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS