Home » Geen categorie » Goffin naar tweede ronde in Marseille

Goffin naar tweede ronde in Marseille

Goffin naar tweede ronde in Marseille

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-20) heeft terug aangeknoopt met een zege. Hij plaatste zich voor de tweede ronde van het ATP-toernooi van Marseille (€ 565 735).

Goffin werd vorige week in Rotterdam al in de eerste ronde uitgeschakeld maar nu is hij in Marseille terug succesvol. In de eerste ronde versloeg hij de Pool Jerzy Janowicz (ATP-47).

Goffin, het zesde reekshoofd in Marseille, speelde voor de tweede keer in zijn carrière tegen Janowicz. Vorig jaar verloor hij in twee sets van de Pool in het Amerikaanse Winston-Salem. Op het hardcourt van Marseille verliep de wedstrijd in het begin gelijkopgaand tot 4-4. Bij 5-4 brak Goffin door de opslag van Janowicz en pakte hij de eerste set. In de tweede set ging de 24-jarige Belg verder op zijn elan en kwam hij meteen op een 2-0-voorsprong. Janowicz keerde nog terug tot 2-2 maar daarna was de veer bij de Pool gebroken. Goffin verloor geen enkel spelletje meer en snelde naar 6-2-winst in de tweede set.

In de tweede ronde moet Goffin het opnemen tegen de 21-jarige Oostenrijker Dominic Thiem (ATP-48). In de onderlinge duels tussen Goffin en Thiem staat het 4-0 voor onze landgenoot. Goffin won al zijn duels tegen de Oostenrijker in 2014. In de finale van het Oostenrijkse Kitzbühel won Goffin vorig jaar van Thiem in een spannende driesetter.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws