Home » Grand Slam » US Open » Goffin neemt eerste horde in New York

Goffin neemt eerste horde in New York

Goffin neemt eerste horde in New York

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-10) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van de US Open. Hij liet zich niet verrassen en won in drie sets van de Italiaan Federico Gaio (ATP-242).

Goffin sukkelde vooraf met problemen aan de schouder en onze landgenoot is ook geen fan van de hitte in New York. Toch nam hij een goede start tegen de relatief onbekende Gaio en ging hij vrij makkelijk met 6-2 en 6-4 aan de leiding. In de derde set kende onze landgenoot een dipje, waardoor de set beslist werd in de tiebreak. Goffin nam een goede start en pakte de derde set met 7-6 (5). De partij duurde 2 uur en 20 minuten.

In de tweede ronde wacht een confrontatie met de Nederlander Robin Haase (ATP-49), die vijf sets nodig had tegen Mackenzie McDonald (ATP-79). In onderlinge ontmoetingen staat het 5-1 voor de Luikenaar. Goffin was optimistisch over zijn kansen: “Mijn schouder voelde zeer goed aan, we zullen zien hoe het verder evolueert. Ik ben blij dat ik deze wedstrijd in drie sets kon afwerken want voor mij is het heel moeilijk om in deze omstandigheden mijn beste tennis te spelen.”

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws